Runoratsut
Runoratsut
etusivu tallista tammat orit kasvatus

Runon Poseidon

Virallinen nimiRunon Poseidon   "Posse" Säkäkorkeus, väri142cm, punarautias skrj
RekisterinumeroVH23-018-0632 Koulutustaso, lajiHeB, 80cm, koulu- ja esteratsastus
Syntymäaika, ikä4.9.2023   2-vuotias OmistajaMelina VRL-11408, Runoratsut
Rotu, sukupuoliSuomenpienhevonen, ori KasvattajaMelina VRL-11408, Runoratsut

Luonnekuvaus

Kreikkalaisen mytologian mukaan Poseidon on meren, maanjäristyksien ja hevosten jumala. Ja sitä meidän Posse todella on - taskuraketti täynnä tulta ja tappuraa. Joskus mietin, miten näin pienelle hevoselle saattoikaan siunaantua niin julmetun iso ego.

Posse on lauman pomo. Puolta suuremmat lajitoverit väistävät sitä mukisematta eikä kukaan uskalla lähestyä Possen heinäkasaa. Liekö siis ihme, että ori tarhataan yksin. Possea käsiteltäessä on muutenkin syytä pitää hanskat kädessä ja turvakengät jalassa, sillä se saattaa nostaa kytkintä talutustilanteissa, jolloin narusta kiinni pitävät kämmenet ja kavioiden vieressä olevat varpaat ovat hyvinkin potentiaalisessa vaarassa. Pienhevosessa on voimaa kuin siinä kuuluisassa pienessä kylässä, ja hermoja tämän hevosen kanssa touhutessa tarvitaan vähintään yhtä paljon, ellei enemmän.
Hoitotoimenpiteet sujuvat Possen kanssa pääsääntöisesti ihan hyvin, kunhan hevonen on turvallisesti kiinnitetty rauhalliseen paikkaan. Posse pitää kyllä meteliä itsestään, mutta alistuu kohtaloonsa kun huomaa ettei pakoreittejä ole. Ilkeää tästä hevosesta ei saa tekemälläkään, mutta voisin lyödä sille leiman otsaan, jossa lukee "nuori, ylimielinen kukkoilija" tai jotain sinnepäin.

Posselle oli vaikeaa löytää sopivaa ratsastajaa, joka olisi sille sopiva kokonsa ja pesunkestävyytensä puolesta. Omia lapsiani en halunnut istuttaa tämän orin kyytiin. Posse loistaa ensisijaisesti esteratsuna ja suorastaan rakastaa hyppäämistä. Esteitä nähdessään pieni ori höristää ensin korvansa tötterölle, painaa ne sitten niskaansa vasten ja ampaisee matkaan. Posselta ylittyy kepeästi jopa 80cm:n rataesteet. Se kiitää esteradalla kuin itse maanjäristyksen jumala ainakin, mutta vaatii ratsastajalta vahvaa tukea oikean reitin valintaan - muuten Posse kaahaa mutkat niin suoriksi, ettei vaarantilanteilta olla aina vältytty.

Koulutreeneihin Possen kärsivällisyys ei aina tahtoisi riittää, vaan se laukkaisi mieluummin pellolla tukka putkella. Tarpeeksi määrätietoisen ratsastajan alle Posse kuitenkin suorittaa helpon B:n asiat ihan hienosti. Esteiden lisäksi Poseidonin lempiliikuntamuotoihin lukeutuu irtojuoksutus- ja hypytys. Niihin ori saa tuhlattua loputonta energiaansa turvallisesti. Maastoon en nimittäin suosittele tämän hevosen kanssa lähtemään sen hivenen arvaamattoman luonnetyypin vuoksi. Posselle itselleen tuntuu olevan päivänselvää, että tälläinen merten ja hevosten jumala voi tehdä äkkikäännöksen laukassa tai hypätä ykskaks naapurin aidan yli - meille ihmisille se ei vain ole yhtä mukavaa.


© ratsastuskuvat: VRL-07415/Vapaasti :: muut: VRL-11911/ Vapaasti

Sukuselvitys

i. Runon Ikaros
prt, 147cm
KRJ-I, VVJ-III, SV-II
ii. Helmin Hurmuri
tprt, 161cm
KRJ-I
iii. Helmin Hurmaus
rt, 151cm
iie. Siirin Tuuli-Tinja
rt, 155cm
ie. Inkerelli
prt, 147cm
KTK-II, KRJ-I, VVJ-I, SLA-I
iei. Hippari
rt, 148cm
iee. Inkan Aarre
vkk, 147cm
e. Vaniman Rustiikki
tprn, 150cm
KTK-II, KRJ-II, SV-I
ei. Rikinä
rtkm, 152cm
KTK-III
eii. Riekki
rtkm, 154cm
eie. Terinna
trt, 151cm
ee. Eskimiitti
hprn, 142cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, VVJ-I, SLA-I
eei. Herkkaus
hprn, 140cm
eee. Enniitti
rt, 145cm
Isälinja: Helmin Hurmuri (2) - Emälinja: Eskimiitti (2)

Jälkeläiset

Syntymäaika Skp. Nimi Saavutukset Emä Omistaja


Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa Arvokilpailusijoitukset
KRJ, Tasolla 0/4 ( op.)
ERJ, Tasolla 0/4 ( op.)

Päiväkirja


© Runoratsut :: Tausta © Pixabay
Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen