Runoratsut
Runoratsut
etusivu tallista tammat orit kasvatus
Varsinais-Suomen saaristomaisemia
koriste5

Runoratsujen tilukset sijaitsevat Varsinais-Suomen upeissa saaristomaisemissa ja tilan ympärillä aukeaa lukematon määrä erilaisia maastoreittejä. Tallipihalla on kaksi suurta tallirakennusta, joista yksi on tammoille, toinen oreille. Pihapiiristä löytyvät niin tilavat tarhat, pihatot kuin laitumet, joissa hevoset ulkoilevat vuodenajan mukaan joko puoli- tai kokopäiväisesti. Omenapuiden täyttämällä piha-alueella on lisäksi uudenkarhea maneesi ja aidattu sekä valaistu ratsastuskenttä, joiden yhteydestä löytyvät kattavat estevarastot. Kaiken keskellä, kukkaistutusten ympäröimänä, nököttää kotoisan näköinen keltainen talo, jossa tallin omistajaperhe asuu.

Tallin omistajatar Melina Ekholm on 39-vuotias kahden lapsen äiti. Nainen on luonteeltaan avoin ja peruspositiivinen, mutta nälkä tai muut epäonniset vastoinkäymiset saattavat nostaa pinnan alla kytevän temperamentin esiin. Naisella on kolmen vuosikymmenen kokemus hevosista ja hän on kouluttanut ja kilpailuttanut hevosia yli viidentoista vuoden ajan.

Runoratsujen tiluksilla häärivät myös Melinan aviomies Lauri ja parin 12- ja 10-vuotiaat lapset, Emilia ja Katri. Lauri on kätevä käsistään ja pyöriikin usein tallilla yleismiehen ja remonttireiskan roolissa. Mies on myös fanaattinen valokuvaaja. Katri ja Emilia ovat reippaita ja omapäisiä lapsia, joista on kasvamassa hyvää vauhtia tomeria hevosenkäsittelijöitä.

Historian havinaa
koriste4

Virtuaalimaailmassa Runoratsujen taival alkoi lokakuussa 2014. Oman tyylin löytäminen kesti tovin, mikä näkyi useina ulkoasun vaihdoksina ja lähes kaiken mahdollisen kokeilemisena. Runoratsuissa järjestettiin ensimmäisen vuoden aikana muun muassa 300 jaoksen alaista kilpailua. Kasvattejakin syntyi yli kahdeksankymmentä, kasvatusroduksi varmistui suomenhevoset.

Tallin yksivuotissynttäreiden häämöttäessä aloin havahtua siihen, että tahti on liian kova. Niinpä fiksailin malttamattomana luonteena ulkoasua vielä kerran ja peittelin sen jälkeen rakkaat Runoratsut talviunille. Paksun peiton alla ei tullut kuitenkaan Muumilaakson talven tavoin hiljaista, vaan ahkera kisaamisen ja ihanien varsojen suunnittelu jatkui kulisseissa omalla painollaan.

Kun suurin näyttämisen halu oli selätetty, tilanne alkoi tasaantua. Keväällä 2016 Runoratsut vastasi jo hyvin pitkälle unelmaani tallillisesta toinen toistaan upeampia kiiltokuvaponeja - tai kiiltokuvasuomenhevosia. Runoratsuissa tehtiin keväällä 2016 myös kasvatustoimintaa selkeyttävä linjaus, kun tallilla siirryttiin pääpainoisesti koulupainotteisten suomenhevosten kasvattamiseen.

Nykyään Runoratsuja pyöritetään jokseenkin rennommalla otteella. Tavoitteemme on tehdä kasvatteja sellaisista yhdistelmistä, jotka todella sopivat jalostussuunnitelmiimme.


© Runoratsut :: Tausta © Pixabay
Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen