Runoratsut
Runoratsut
etusivu tallista tammat orit kasvatus

Kulmalan Kuukielo

KTK-kelpoinen

© VV
Virallinen nimiKulmalan Kuukielo   "Kielo" Säkäkorkeus, väri156cm, rautias
RekisterinumeroVH23-018-0520 Laji, koulutustasokouluratsastus ja valjakkoajo
Helppo A :: noviisi valjakko
Syntymäaika, ikä6.6.2023   2-vuotias OmistajaMelina VRL-11408, Runoratsut
Rotu, sukupuoliSuomenhevonen, tamma KasvattajaKulmala

Luonnekuvaus

Historiaa: Selailin Virtuaalifoorumi Keskustaa eräänä rauhallisena sunnuntai-iltana. Pysähdyin ihastelemaan myyntitopikkia, jossa esiteltiin syötävän suloisia Kulmalan tallin kasvatteja. Olisin voinut napata niistä mukaani vaikka jokaisen, mutta päädyin tarjoamaan kotia hienolle, lyhytsukuiselle hannovervarsalle. Harmikseni kyseinen varsa oltiinkin juuri myyty, joten palasin tutkiskelemaan muita kasvatteja. Yhden rautiaan tammavarsan emä oli upea Vuornan Kuukasku, johon olin sattumalta törmännyt useita kertoja kisareissuilla ja sen nimi oli jäänyt mieleeni. Olin päässyt ihastelemaan nuorta tammaa myös täällä Runoratsuissa, sen osallistuessa omistajansa ratsastamana meillä järjestettyihin kouluratsastuskilpailuihin. Niinpä tiesin että Vuornan Kuukasku on upea liikkeissään, ja päätin jättää ostotarjoukseni sen varsasta nopeasti, jottei tämäkin kultakimpale ehtisi livahtaa nenäni edestä. Hetkeä myöhemmin tarjoukseni hyväksyttiin, ja sain kuin sainkin talliini hurmaavan Kulmalan kasvatin.

Kulmalan Kuukielo on tavattoman ihmisrakas hevonen, joka kiipeäisi vaikka syliin jos mahtuisi. Se pitää aivan kaikesta ja kaikista - jopa kengittäjästä, joka ei tosissaan lukeudu tallin jokaisen hevosen suosikkihahmoihin. (Kielo kun on hoksannut, että kengittäjällä saattaa olla nameja mukana.) Kielo on sinänsä helppohoitoinen hevonen, mutta yleisen mukavuuden kannalta minulla on tapana sitoa se aina kiinni, vaikka vain loimittaisin sen karsinassa. Kielolla on tapana pyöriä, nuuskia taskuja ja hinkata päätään ihmiseen huomiota saadakseen, joten helpommalla pääsee, kun ei tarvitse ninjana väistellä Kielon jokaista lähestymisyritystä.

Siitä on jo jonkin aikaa kun olen viimeksi ostanut talliini hevosen, jolla kisattaisiin kouluratsastuksen lisäksi valjakkoajossa. Onhan meillä näitäkin ollut, jopa ihan omia kasvatteja, mutta Kielon kanssa on ollut mukava palata tosissaan ohjasajoharjoitusten ja varsinaisen valjakkoajon pariin. Kielo on kuuliainen ja ketterä ohjastettava, jonka kanssa pärjää joka osa-alueella.

Ratsuna Kielo on loputtoman energinen. Tammalla on usein niin kova kiire hommiin, ettei se malttaisi seistä edes sen aikaa paikallaan, kun ratsastaja nousee kyytiin. Tätä kohtaa työstämme siis edelleen. Jos Kielon antaa viipottaa oman mielensä mukaan, se juoksee mielellään ympäri kenttää tai tuttuja maastoreittejä niin sanotusti sata lasissa. Taitava ratsastaja osaa kuitenkin vaatia Kieloa alusta alkaen kuulolle, jolloin tamma saa kanavoitua energiansa siihen, että se toteuttaa ratsastajan pyyntöjä parhaansa mukaan.

Sukuselvitys

i. Kaamostarinoita
prt, 161cm
KTK-II, KV-II, EV-II, KEV-II, SV-II
ii. Kaamosjatsi
tprt, 164cm
Ch, KTK-II, KRJ-I, ERJ-II, KERJ-I, VVJ-II, KV-II, EV-II, KEV-II, SV-I, VV-I
iii. Hämäränhyssy
Ch-R, SLA-I
iie. Kuunkudelma
vrt, 166cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, SLA-II, Jälk. B
ie. Räiskyvän Saaga
trt, 153cm
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, VVJ-III, YLA2, SLA-II
iei. Ralli-Rami
rnkm, 150cm
KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, SLA-II, YLA-2
iee. Lumivirran Lumikki
rt, 155cm
ERJ-III, KERJ-III
e. Vuornan Kuukasku
rn, 156cm
KTK-II
ei. Villahaan Sulotti
rn, 158cm
KTK-II
eii. Sumuluoti
m, 160cm
Jälk. C
eie. Lumituuli
rt, 157cm
Jälk. C
ee. Syyn Kuukierre
m, 157cm
KTK-III
eei. Stadist
klm, 157cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, VVJ-I
eee. Sinikuunkehrä
m, 147cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, VVJ-I
Isälinja: Hämäränhyssy (3) - Emälinja: Sinikuunkehrä (3)

Jälkeläiset

Syntymäaika Skp. Nimi Saavutukset Isä Omistaja


Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa Arvokilpailusijoitukset
KRJ, Tasolla 0/0 ( op.)
VVJ, Tasolla 0/0 ( op.)

Päiväkirja


© Runoratsut :: Tausta © Pixabay
Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen