Runoratsut
Runoratsut
etusivu tallista tammat orit kasvatus

Runon Leino

Muistoissamme 21.10.2023

KTK-III, KRJ-I, SV-I

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Virallinen nimiRunon Leino "Leino" Säkäkorkeus, väri158cm, punarautias
RekisterinumeroVH16-018-2086 Koulutustaso, lajivaativa B, vaativa valjakko
koulu- ja valjakkopainotteinen
Syntymäaika, ikä09.09.2016   18-vuotias OmistajaMelina VRL-11408, Runoratsut
Rotu, sukupuoliSuomenhevonen, ori KasvattajaMelina VRL-11408, Runoratsut

Saavutukset

Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa 9/2023 - KRJ-I (100p.)

Kantakirjattu R-suunnalle 11/2016 - KTK-III (61p.)

Palkittu 2-vuotiaana varsa-arvostelussa 10/2016 - SV-I (30,8p.)

Sukuselvitys

i. Fiktion Leo
rt, 157cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, VVJ-II, SLA-I, YLA1
ii. Susikallion Liekin Lento
trt, 152cm
KRJ-I
iii. Liekin Leikki
rt, 150cm
iie. Naavaneito
rt, 153cm
ie. Fiktion Popliini
rt, 164cm
KRJ-II, VVJ-I, YLA2, KTK-II, SV-III
iei. Vartsukan Kelpo-Poika
trt, 164cm
iee. Paljetti
vkk, 164cm, VVJ-I, YLA2
e. Jukolan Jalavatar
vprt, 147cm
KRJ-I, ERJ-I, SLA-I, YLA2, Jälk. C
ei. Kalevan Ujo-Lemminkäinen
prt, 146cm
KRJ-II, SLA-II, YLA2, KTK-II
eii. Kalervon Poika
rt, 155cm
eie. Troijan Neito
prt, 153cm
ee. Huvitutin Loitsutar
vprt, 156cm
SV-II
eei. Huuliharppukostaja
rt, 160cm, KTK-II, VIR MVA Ch, VSN Ch
eee. Likan Limetti
rt, 144cm, KTK-III, SV-III
Isälinja: Liekin Leikki (3) - Emälinja: Likan Limetti (3)

Jälkeläiset

Syntymäaika Skp. Nimi Saavutukset Emä Omistaja
10.09.2018 o. Runon Eino SV-I Runon Sesilja Runoratsut
20.04.2018 t. Runon Monaliisa KTK-II, SV-I Fiktion Meliisa Runoratsut


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Kilpailukalenteri

Näytä sijoitukset (KRJ:42, VVJ:43, VSR:2)

Päiväkirja

5. syyskuuta 2023 :: Tilannekatsausta

Kun harrastaa tavoitteellisesti, vuosi kuluu eräänlaisissa sykleissä. Aina alkukuusta sitä alkaa pohtia, löytyisikö tallista hevosia jotka olisivat valmiina erityisesti Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Kävin mielessäni läpi listaa tallin vanhemmista hevosista - löytyisikö niistä vielä joku, jonka haluaisin viedä palkittavaksi viimeisillä eläkepäivillään. Ja löytyihän sieltä, peräti kaksin kappalein. Oikein hämmästyin kun huomasin, että omat kasvattini Runon Aulis ja Runon Leino olivat elelleet oloneuvoksina ja suorastaan laitumelle unohdettuina näin pitkän tovin. Tilanne pitäisi tietysti korjata. Soitin vakiovalmentajalleni Jennille ja varasin häneltä kummallekin hevosvanhukselle pari valmennuskertaa täsmätreenausta varten. Nyt olisi korkea aika kerrata parhaat moovit kohdilleen ja kiillottaa kisavarusteet paraatikuntoon. Alkuvalmistelujen jälkeen rohkenin ilmoittaa papparaiset mukaan syyskuun laatuarvostelutilaisuuteen. Pidän sormet ja varpaat ristissä, että molemmat esiintyvät edukseen ja tuovat kotiintuomisina kirkkaimmat I-palkinnot. Toisaalta jos tuomarit rokottavat pisteen, pari rupsahtamisesta, tyydymme ilomielin myös II-palkintoihin.


30. heinäkuuta 2023 :: Surkeaa tuuria

Leinon varsojen kanssa on käynyt kertakaikkisen surkea tuuri. Siitä jäi meille aikoinaan kotiin kaksi hienoa varsaa, yksi ori ja toinen tamma. Ensimmäinen varsoista, upea Runon Monaliisa, sai viime maaliskuussa niin pahan ähkyn, ettei raasu enää selvinnyt siitä. Monaliisalla oli ikää jo 14 vuotta. En löytänyt Moonalle sen kisauran jälkeen millään mieleistä oria, joten tamma ei päässyt elämänsä aikana edes varsomaan. Leinon nuoremmalta varsalta Einolta taasen löydettiin 8-vuotiaana niin paha sydänvika, että raskain mielin päädyimme lopettamaan Einon samaisena epäonnisena maaliskuun päivänä, kun Moonakin lähti ajasta ikuisuuteen. Niinpä tämä sukulinja ei ole päässyt jatkumaan, vaan tyssäsi näihin epäonnisiin varsoihin. Nyt Leinollakin alkaa olla jo niin paljon ikää, etten laskisi sitä enää kovinkaan aktiivisesti mukaan Runoratsujen jalostussuunnitelmiin. Haikein mielin on todettava, että onneksi tästä sukulinjasta jää sentään kauniit muistot elämään.


9. syyskuuta 2017 :: Leinon taustatarina

Runon Leino on niin hieno, että kasvattajan sydän ihan pamppailee ylpeydestä. Sen lisäksi, että ori on komea kuin kiiltokuva, sen suvussa on upeita ja itselleni tärkeitä hevosia. Leinon suvusta löytyy yhteistyökuvioiden kautta tutun Hannen kantahevosia, eikä Jukolan kasvateista nyt voi muuta kuin todeta, kuin että ne ovat aina persoonallisia ja tarkkaan harkittuja yksilöitä. Isän puolen suvusta löytyy Miljalta ostamani suomenhevosori Fiktion Leo, jonka kanssa tulemme vielä valtaamaan maailman. Leo puolen suvussa vaikuttaa Susikallion hevosia, jotka ovat itselleni Jukolan lailla tärkeitä siitä syystä, että tein ammoisina aikoina myös Susikallion Vionan kanssa aktiivista yhteistyötä. Leinossa on näin ollen ripaus uutta ja vanhaa, ja tykkään siitä jo nyt ihan valtavasti.


© Runoratsut :: Tausta © Pixabay
Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen